JAJECZNICA ZE SKORZONERĄ I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI Jajecznica ze skorzonerą i pomidorkami koktajlowymi KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.6)10 Michał@MilionSmaków Skorzonera to trochę zapomniane warzywo w Polsce, ale zaczyna robić się modne i często spotykane w restauracjach jako dodatek do głównych dań. U nas dziś dla odmiany w tak prostym daniu jak jajecznica. Smaczne, lekkie, ale niestety na ugotowanie skorzonery trzeba trochę poczekać ;) SKŁADNIKI 1 łyżeczka soli4 szt. skorzonery1 łyżka masła5 szt. jajek3 szczypty mielonego pieprzu4 szczypty słodkiej papryki mielonej8 szt. pomidorków koktajlowych PRZYGOTOWANIE Zagotuj wodę w garnku i dodaj pół łyżeczki soli Wrzuć obraną skorzonerę i gotuj 25 minut Na patelni rozgrzej masło i wrzuć pokrojoną w plasterki skorozonerę Smaż około 5 minut aż lekko się przyrumieni Do miski wbij jajka i dodaj sól, pieprz i paprykę Dokładnie roztrzep i wylej na patelnię Smaż często mieszając Jak jajecznica będzie już w połowie ścięta dodaj przekrojone na pół pomidorki koktajlowe Smaż do uzyskania pożądanej konsystencji Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem ;)