JAJKO ZAPIEKANE W BUŁCE Z PANCETTĄ I SEREM Jajko zapiekane w bułce z pancettą i serem KATEGORIE Śniadania CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 5)2 Michał@MilionSmaków Po jajku zapiekanym w awokado, które doskonale sprawdziło się jako przyjemny początek dnia czas na jajko zapiekane w bułce. Zwykła pszenna bułka nadziana małą ilością pancetty i sera oraz jajkiem staje się przyjemnie chrupiąca (uwaga: rozpryskują się okruszki przy krojeniu nożem) z delikatnie płynnym nadzieniem. Naprawdę pyszne i sycące. SKŁADNIKI 2 szt. bułki pszennepół cebuli1 plasterek pancetty2 łyżki sera żółtego2 szt. jajek2 szczypty soli2 szczypty mielonego pieprzu PRZYGOTOWANIE Obetnij wierzch z bułek i wydłub z nich łyżką środek tak, żeby nie uszkodzić skórki (świetnie nadaje się do przegryzania gdy czekamy na efekt naszej pracy) Rozgrzej patelnię i włóż pancettę pokrojoną w kostkę Jak tylko zacznie się wytapiać z niej tłuszcz dorzuć posiekaną cebulę Podsmażaj około 3 minut aż cebula zrobi się szklista Przełóż do bułek Zetrzyj ser żółty na tarce i również wsyp do bułek Na koniec delikatnie wbij jajka Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni i piecz około 20 minut w termoobiegu Po wyjęciu posyp solą i świeżo zmielonym pieprzem