JEŻYNOWY PUCHAREK
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Szybki i bardzo smaczny deser z wykorzystaniem jeżyn. Baza z ciastek owsianych, masa z serka waniliowego i bananów oraz wykończenie z jeżyn dają orzeźwiające i sycące połączenie. W upalne dni deser można przed podaniem mocno schłodzić - smakuje wtedy jeszcze lepiej.


SKŁADNIKI

2 łyżki jeżyn

4 szt. ciastek owsianych

1 opakowanie serka homogenizowanego waniliowego

banan

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
152
7,6%
Bialko
7g
4,7%
Weglow...
21,8g
10,9%
Tluszcze
3,7g
6,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrusz ciastka owsiane i włóż je na dno szklaneczek
  2. Wlej do każdego z nich po pół serka homogenizowanego waniliowego
  3. Banany pokrój w plasterki w dodaj do serka
  4. Na górę każdego z deserów połóż jeżyny
  5. Gotowe - chociaż w lato lepiej smakuje schłodzone


Jeżynowy pucharek Przepis

Jeżynowy pucharek Przepis