KABACZKOWE LECZO Kabaczkowe leczo KATEGORIE Obiady Kolacje Kuchnia węgierska CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.75)2 Michał@MilionSmaków Druga połowa sierpnia i początek września to dla mnie co roku pora na leczo. Potrafię je zrobić w ciągu tych kilku tygodni nawet kilka razy, a zawsze wystarcza na kilka dni. Oprócz standardowej wersji świetnie sprawdza się także ta na bazie kabaczka, który dobrze pasuje do papryki, pomidorów i kiełbasy. No i oczywiście nie może zabraknąć węgierskiej czubricy. SKŁADNIKI 2 łyżki oliwy z oliwek2 szt. cebuli3 szt. kiełbasy (zwyczajnej)3 szt. czerwonej paprykipół kabaczkapół szklanki wody2 łyżeczki czubricy czerwonej3 szt. pomidorów PRZYGOTOWANIE Rozgrzej na patelni oliwę Pokrój cebulę w piórka i wrzuć na patelnię Smaż około 3 minut aż się lekko przyrumieni Pokrój kiełbasę w plasterki i dodaj na patelnię Smaż około 5 minut aż będzie widać, że się przysmażyła Przerzuć zawartość do dużego garnka Paprykę i kabaczka pokrój w kostkę wielkości około centymetra Dorzuć do garnka, wlej wodę, dodaj czubricę czerwoną i duś pod przykryciem około 15 minut Dodaj pokrjone w kostkę pomidory i duś jeszcze 20 minut od czasu do czasu mieszając Najlepiej smakuje na drugi dzień po zrobieniu ;)