KABANOSY W CIEŚCIE FRANCUSKIM Kabanosy w cieście francuskim KATEGORIE Przekąski Mięsne CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 5)8 Michał@MilionSmaków Bardzo proste i szybkie danie. Zwłaszcza jeśli użyjemy gotowego ciasta francuskiego jak w tym przepisie. Przyda się gdy przyjdą niezapowiedziani goście lub jak mamy ochotę na trochę ciekawszą przekąskę. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego4 szt. kabanosów (długich, najlepiej tych mniej suszonych) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 500 25% Bialko 12,1g 8,1% Weglow... 34,6g 17,3% Tluszcze 34,9g 58,2% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Kabanosy przecinamy na półCiasto francuskie tniemy na paski o szerokości około pół centymetraKabanosy owijamy ciastem zaczynając od zrobienia pełnego kółka z jednego końca a następnie posuwamy się pod kątem 45 stopni do drugiego końca kabanosa. Przy każdym kolejnym owinięciu zostawiamy przerwę między ciastem około 3 mm. (najlepiej widać na zdjęciach)Owinięte kabanosy wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na około 15 minut (z termoobiegiem) - trzeba patrzeć już po 10 minutach czy się za bardzo nie zarumieniają i w razie czego wyłączyć wcześniej