KANAPKA Z BOCZKIEM, ROKPOLEM I MARYNOWANYMI RZODKIEWKAMI Kanapka z boczkiem, rokpolem i marynowanymi rzodkiewkami KATEGORIE Śniadania CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.5)2 Michał@MilionSmaków Śniadanie dla którego warto wstać chwilę wcześniej. Zdecydowanie! Chrupiąca ciepła bułka, ze świeżą sałatą, serem pleśniowym, wyraźną nutą boczku i wyjątkowym akcentem marynowanych rzodkiewek w miodzie i occie. Z takim śniadaniem każdy dzień będzie udany ;) SKŁADNIKI 2 szt. ciabatty8 szt. rzodkiewki4 plasterki wędzonego boczku4 łyżki sera rokpol1 łyżka masła2 liście sałaty masłowejMarynata2 łyżki miodu2 łyżki czerwonego octu winnego2 szczypty soli2 szczypty mielonego pieprzu Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 241 12,1% Bialko 8,2g 5,5% Weglow... 27,4g 13,7% Tluszcze 11,2g 18,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 567 28,3% Bialko 19,3g 12,9% Weglow... 64,3g 32,2% Tluszcze 26,3g 43,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE W miseczce wymieszaj miód z octem, solą i pieprzem Pokrój cienko rzodkiewki w plasterki i wymieszaj w misce z marynatą Odstaw (na około 15 minut) Ciabatty przekrój na pół Połówkę każdej z nich posmaruj serem a drugą masłem Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni Zostaw na około 7-10 minut w termoobiegu (ser i masło powinny się stopić) Na suchej patelni podsmaż boczek aż zacznie robić się chrupiący (około 5 minut) Po wyjęciu bułek na kawałkach z serem ułóż boczek i sałatę Na drugiej połówce rzodkiewkę Wystarczy złożyć i kanapki są gotowe Jeść póki ciepłe!