KANAPKA Z PESTO I GRILLOWANYM KURCZAKIEM NA KOZIM SERZE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Dobra kanapka może sprawić, że nasz dzień będzie o wiele przyjemniejszy. Najważniejsze jest dobranie składników - liczy się smak, wartości odżywcze, no i oczywiście wartości estetyczne.
Kanapki świetnie sprawdzają się zarówno na śniadanie, przekąski jak i nawet pełną kolację.


SKŁADNIKI

pierś z kurczaka

2 łyżki pesto z bazylii

2 plasterki sera koziego

sól

pieprz czarny mielony

przyprawa do kurczaka

4 plasterki pomidorów

bagietka pszenna (długiej)

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekrój pierś kurczaka na dwie części wzdłuż (tak, żeby plasterki były cienkie)
  2. Nasmaruj je solą i pieprzem, oraz przyprawą do kurczaka
  3. Smaż po 3 minuty z każdej strony na mocno rozgrzanej patelni grillowej
  4. Odłóż kurczaka na ręcznik papierowy, żeby obciekł z tłuszczu
  5. Bagietkę przekrój na pół, tak żeby mieć dwie kanapki porządanej wielkości a następnie każdą wzdłuż, tak, żeby nie przeciąć jej całkiem (łatwiej się transportuje gotową kanapkę jak składniki mogą wypaść tylko z jednej strony)
  6. Dół bagietki posmaruj pesto
  7. Połóż po plasterku koziego sera
  8. Ułóż kurczaka i połóż na nim po dwa plasterki pomidora


Kanapka z pesto i grillowanym kurczakiem na kozim serze Przepis

Kanapka z pesto i grillowanym kurczakiem na kozim serze Przepis

Kanapka z pesto i grillowanym kurczakiem na kozim serze Przepis