KANAPKI PIKNIKOWE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.6)
Każdy z nas ma swój patent na ulubioną kanapkę. Dziś postanowiłam podzielić się swoim. Naprawdę nie wiem co mają w sobie te kanapki ale są niezastąpione na wszelkie długie wyjazdy czy pikniki. Robię je od kilku lat w identyczny sposób z identycznych składników i nie wyobrażam sobie wyjazdu na wakacje samochodem bez nich. W sytuacjach ekstremalnych możecie je śmiało jeść nawet na drugi dzień. Wypróbujcie, jestem pewna, że też Wam zasmakują :)


SKŁADNIKI

4 szt. bułki pełnoziarniste z ziarnami

4 łyżeczki masła

8 liści sałaty masłowej

4 plasterki sera żółtego (u mnie Edam rycki)

4 plasterki szynki tradycyjnej (koniecznie drobiowa)

8 plasterków pomidorów

4 łyżeczki majonezu

2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
211
10,5%
Bialko
9,7g
6,5%
Weglow...
22,5g
11,3%
Tluszcze
9,1g
15,2%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Bułki przekrój i posmaruj każdą część masłem.
  2. Na każdy spód wyłóż: 2 liście sałaty, plasterek żółtego sera i duży, zwinięty na pół plasterek szynki drobiowej (ja zawsze do tych kanapek kupuję w Almie pierś z kurczaka w curry). 
  3. Na szynce ułóż po 2 plasterki pomidora, posmaruj majonezem i posyp mieloną słodką papryką
  4. Złóż kanapki i zapakuj na wyjazd :)


Kanapki piknikowe Przepis

Kanapki piknikowe Przepis