KANAPKI ZE STEKIEM Kanapki ze stekiem KATEGORIE Śniadania Przekąski Mięsne CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku. Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu. SKŁADNIKI 200 g polędwicy wołowej (plaster o grubości około 4 cm)2 łyżki masła klarowanego6 plasterków pomidorów4 szczypty soli4 szczypty mielonego pieprzu4 kromki chleba4 plasterki sera żółtego PRZYGOTOWANIE Przygotuj stek z tego przepisu Kanapki posmaruj cienko masłem (najlepiej masłem szałwiowym) Połóż na nich po plasterku sera żółtego Ostrym nożem potnij stek na cienkie plasterki (około milimetra) Połóż na kanapkach plasterki steku a na nich pomidora Dopraw solą i pieprzem