KANAPKI ZE STEKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 5)
Prosta kanapka, ale takie są właśnie najlepsze. Dobry chleb, doskonałe mięso z polędwicy wołowej i odpowiednia ilość warzyw tworzy świetnią kompozycję smaku.
Kanapka smakuje doskonale na ciepło i na zimno - w sam raz na długie popołudnie w domu.


SKŁADNIKI

200 g polędwicy wołowej (plaster o grubości około 4 cm)

2 łyżki masła klarowanego

6 plasterków pomidorów

4 szczypty soli

4 szczypty mielonego pieprzu

4 kromki chleba

4 plasterki sera żółtego

PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotuj stek z tego przepisu
  2. Kanapki posmaruj cienko masłem (najlepiej masłem szałwiowym)
  3. Połóż na nich po plasterku sera żółtego
  4. Ostrym nożem potnij stek na cienkie plasterki (około milimetra)
  5. Połóż na kanapkach plasterki steku a na nich pomidora
  6. Dopraw solą i pieprzem


Kanapki ze stekiem Przepis

Kanapki ze stekiem Przepis