KARKÓWKA Z SARNY PIECZONA W RĘKAWIE Karkówka z sarny pieczona w rękawie KATEGORIE Obiady Mięsne CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.68)22 Michał@MilionSmaków Uwielbiam dziczyznę, więc od czasu do czasu pojawia się na moim stole w różnych odsłonach. Karkówa z sarny to delikatne mięso, które nie przypomina popularnej karkówki wieprzowej czy nawet tej z dzika. Pieczona w rękawie zachowuje pełny aromat i staje się krucha i soczysta. SKŁADNIKI 500 g mięsa z sarny (karkówki)1 l wody1 łyżka soliMarynata¼ szklanki whisky2 łyżki syropu (melasy) z granatów2 łyżki cukru trzcinowego2 łyżki dżemu rabarbarowego z imbirem PRZYGOTOWANIE Karkówkę z sarny umyj i włóż do wody z solą i odstaw na 10 minut Wymieszaj ze sobą wszystkie składniki marynaty Wyjmij karkówkę z wody z solą i osusz Dokładnie obtocz ją w marynacie i włóż do rękawa do pieczenia Przelej tam resztę marynaty i dokładnie zawiąż Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni w termoobiegu około 25 minut