KARKÓWKA ZAPIEKANA Z PIECZARKAMI I JABŁKAMI Karkówka zapiekana z pieczarkami i jabłkami KATEGORIE Obiady Mięsne Kuchnia polska Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 80 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 3.42)6 Michał@MilionSmaków Ten przepis łączy w sobie charakterystyczny smak karkówki, silną nutę grzybową i delikatnie słodki posmak jabłek. Mięso rozpływa się w ustach i jest idealnie soczyste. SKŁADNIKI 1 kg karkówki wieprzowejpół kg pieczarek1 jabłko (najlepiej reneta)vegeta natursólpieprz czarny mielonyolej rzepakowy (do smażenia) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 149 7,4% Bialko 10,9g 7,2% Weglow... 1,3g 0,7% Tluszcze 10,7g 17,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 421 21,1% Bialko 30,8g 20,5% Weglow... 3,8g 1,9% Tluszcze 30,4g 50,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Karkówkę pokrój w plastry o grubości około pół centymetraPosyp ją z jednej strony pieprzem i solą a z drugiej vegetąPodsmaż na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej stronyPieczarki obierz i pokrój w plasterkiJabłko obierz i pokrój w dużą kostkęW naczyniu żaroodpornym ułóż na zmianę karkówkę i pieczarki aż się skończą składnikiWłóż zamknięte do piekarnikaPiecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni w termoobieguTeraz na wierzch wsyp kostki jabłka i piecz jeszcze 15 minut