KAROBOWE KAKAO Karobowe kakao KATEGORIE Lekkie i zdrowe Napoje i drinki CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.32)11 Michał@MilionSmaków Doskonały zamiennik kakao dla osób, które nie tolerują laktozy albo poszukują zdrowszego zamiennika nasion kakaowca. Mąką chleba świętojańskiego (karob) jest dostępna w większości dużych sklepów lub sklepów ze zdrową żywnością, więc nie będziecie mieli problemu z jej znalezieniem. Jeśli nie kierują wami żadne zalecenia medyczne to i tak warto spróbować tego produktu - jest naturalnie słodki i ma naprawdę bardzo dobry smak. SKŁADNIKI 1 szklanka mleka ryżowego2 łyżeczki karobu (mąki chleba świętojańskiego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 51 2,6% Bialko 0,4g 0,3% Weglow... 11g 5,5% Tluszcze 1g 1,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 131 6,5% Bialko 1g 0,7% Weglow... 28,3g 14,1% Tluszcze 2,5g 4,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wlej mleko ryżowe do garnka i zagotuj je Jak tylko zacznie się gotować zmniejsz temperaturę palnika i wsyp karob Od razu zacznij intensywnie mieszać Mieszaj rozcierając łyżką o ścianki aż wszystkie grudki się rozpuszczą Najlepiej podawać jeszcze gorące ;)