KAROBOWE KAKAO
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 2.88)
Doskonały zamiennik kakao dla osób, które nie tolerują laktozy albo poszukują zdrowszego zamiennika nasion kakaowca.
Mąką chleba świętojańskiego (karob) jest dostępna w większości dużych sklepów lub sklepów ze zdrową żywnością, więc nie będziecie mieli problemu z jej znalezieniem.
Jeśli nie kierują wami żadne zalecenia medyczne to i tak warto spróbować tego produktu - jest naturalnie słodki i ma naprawdę bardzo dobry smak.


SKŁADNIKI

1 szklanka mleka ryżowego

2 łyżeczki karobu (mąki chleba świętojańskiego)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
51
2,6%
Bialko
0,4g
0,3%
Weglow...
11g
5,5%
Tluszcze
1g
1,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wlej mleko ryżowe do garnka i zagotuj je
  2. Jak tylko zacznie się gotować zmniejsz temperaturę palnika i wsyp karob
  3. Od razu zacznij intensywnie mieszać
  4. Mieszaj rozcierając łyżką o ścianki aż wszystkie grudki się rozpuszczą
  5. Najlepiej podawać jeszcze gorące ;)


Karobowe kakao Przepis