KIEŁBASA MIELONA Z CZOSNKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 8
  • OCEŃ (średnia: 2.5)
Kolejny ze smaków dzieciństwa, które sobie teraz przypominam i próbuję odtworzyć. To danie robił mój dziadek kiedy byłem małym dzieckiem. Nie dość, że było smaczne, to jeszcze dzięki dużej zawartości czosnku wzmacniało odporność.
Doskonale smakowało ze świeżym pieczywem lub po prostu wyjadane z talerze widelcem.


SKŁADNIKI

2 szt. kiełbasy (zwyczajnej)

4 ząbki czosnku świeżego

cebula

pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój kiełbasę na plasterki
  2. Cebulę pokrój w ćwiartki lub ósemki (tak, żeby weszły do maszynki do mielenia mięsa)
  3. Każdy ząbek czosnku przekrój na pół
  4. Włóż wszystkie składniki do maszynki i zmiel (wystarczy raz)
  5. Po zmieleniu posyp całość słodką papryką i dokładnie wymieszaj
  6. Gotowe


Kiełbasa mielona z czosnkiem Przepis

Kiełbasa mielona z czosnkiem Przepis