KIEŁBASA MIELONA Z CZOSNKIEM Kiełbasa mielona z czosnkiem KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska Dodatki Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 8 OCEŃ (średnia: 3.14)11 Michał@MilionSmaków Kolejny ze smaków dzieciństwa, które sobie teraz przypominam i próbuję odtworzyć. To danie robił mój dziadek kiedy byłem małym dzieckiem. Nie dość, że było smaczne, to jeszcze dzięki dużej zawartości czosnku wzmacniało odporność. Doskonale smakowało ze świeżym pieczywem lub po prostu wyjadane z talerze widelcem. SKŁADNIKI 2 szt. kiełbasy (zwyczajnej)4 ząbki czosnku świeżego1 cebulapół łyżeczki słodkiej papryki mielonej PRZYGOTOWANIE Pokrój kiełbasę na plasterkiCebulę pokrój w ćwiartki lub ósemki (tak, żeby weszły do maszynki do mielenia mięsa)Każdy ząbek czosnku przekrój na półWłóż wszystkie składniki do maszynki i zmiel (wystarczy raz)Po zmieleniu posyp całość słodką papryką i dokładnie wymieszajGotowe