KIEŁBASA ZAPIEKANA Z CEBULĄ I SEREM Kiełbasa zapiekana z cebulą i serem KATEGORIE Obiady Mięsne Kuchnia polska Kolacje Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.77)103 Michał@MilionSmaków To danie które kojarzy mi się z dzieciństwem - dobry przykład jak z paru prostych składników można zrobić coś naprawdę pysznego. Na efekt trzeba trochę poczekać, ale praca czeka nas tylko przy przygotowaniu na początku ;) SKŁADNIKI 4 szt. kiełbasy (waszej ulubionej)2 szt. cebuli200 g sera żółtego2 łyżeczki majerankusólpieprz czarny mielony PRZYGOTOWANIE Uciąć duże kawałki folii aluminiowej (tak, żeby dało się zawinąć w nie dwie kiełbasy)Kawałki kiełbasy naciąć w jodełkę (jak na grilla)Cebulę pociąć w plasterkiKiełbasę ułożyć na folii aluminiowejPrzykryć ją krążkami cebuliPrzyprawić solą i pieprzem i posypać majerankiem (każdą porcję jedną łyżeczką)Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i ułożyć na cebuliPiec 45 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem)Najlepiej podawać na talerzu w folii, którą rozetnie się od góry (w środku będzie płyn wytopiony z cebuli i kiełbasy)Świetnie komponuje się z chlebem