KLASYCZNA SURÓWKA Z KAPUSTY Klasyczna surówka z kapusty KATEGORIE Lekkie i zdrowe Dieta South Beach Kuchnia polska Dodatki Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 35 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 2.75)2 Kasia@MilionSmaków Zimową porą kapusta króluje wśród warzyw w naszej kuchni. Najprostsza forma jej podania to klasyczna surówka z dodatkiem marchewki i jabłka. SKŁADNIKI pół białej kapusty2 łyżki białego octu winnegopół łyżeczki solipół łyżeczki białego cukru1 marchewkapół jabłekpieprz czarny mielonykoperek Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 26 1,3% Bialko 1,2g 0,8% Weglow... 6g 3% Tluszcze 0,1g 0,2% 100g Na porcję (zmień) kCal 157 7,8% Bialko 7,4g 4,9% Weglow... 36,1g 18% Tluszcze 0,7g 1,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kapustę poszatkuj, jeżeli nie chce ci się kroić - użyj robota kuchennego. Dodaj ocet winny, sól i cukier. Wymieszaj i odstaw na 20 minut. Marchewkę i jabłko obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj je do surówki. Całość dopraw pieprzem i koperkiem.