KLOPSIKI Z WĄTRÓBKI I WOŁOWINY Klopsiki z wątróbki i wołowiny KATEGORIE Obiady Mięsne Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.75)2 Michał@MilionSmaków Nietypowe klopsiki bo z dodatkiem spore ilości wątróbki drobiowej. Jestem pewien, ze przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom nie tylko wątróbki, ale także małych kotlecików. SKŁADNIKI 150 g wątróbki drobiowej250 g mięsa mielonego wołowego1 jajko1 łyżka natki pietruszki30 ml brandy (kieliszek)sólpieprz czarny mielonyolej rzepakowy (do smażenia) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 177 8,8% Bialko 15,9g 10,6% Weglow... 0,4g 0,2% Tluszcze 10,1g 16,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 443 22,2% Bialko 40g 26,7% Weglow... 1g 0,5% Tluszcze 25,2g 42,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Zmiel wątróbkę w maszynce do mielenia lub rozgnieć ją dobrze widelcemDodaj mięso wołowe i wymieszaj łyżkąWbij jajko i dodaj przyprawyDrobno posiekaj natkę pietruszki i dodajDolej brandyWszystko razem zagnieć aż będzie równo wymieszaneNa patelni rozgrzej olejBierz po łyżce stołowej mięsa, formuj kulkę i kładź na patelniSmaż około 6 minut obracając co jakiś czas