KOKTAJL Z CZERWONYCH OWOCÓW Koktajl z czerwonych owoców KATEGORIE Lekkie i zdrowe Napoje i drinki Owocowe pyszności Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 4.5)2 Beata@MilionSmaków Pyszny, letni koktajl z truskawek, czerwonych porzeczek oraz arbuza tworzący oryginalne połączenie smakowe. Dodatek jagód goji i zmielonego siemienia lnianego polepsza walory zdrowotne napoju. Natomiast kwaskowaty posmak kefiru osłodzi ksylitol zamiast cukru. SKŁADNIKI 250 g truskawek100 g czerwonych porzeczek60 g arbuza600 g kefiru6 łyżeczek ksylitolu2 łyżki jagód goji suszonych1 łyżka siemienia lnianego (świeżo zmielonego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 85 4,3% Bialko 4,5g 3% Weglow... 10,9g 5,5% Tluszcze 2,9g 4,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 225 11,3% Bialko 11,9g 8% Weglow... 28,9g 14,4% Tluszcze 7,8g 13% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Umyć dokładnie owoce.Arbuza pokroić na mniejsze kawałki, włożyć do blendera i wraz z pozostałymi owocami zmiksować przez kilka sekund.Dodać kefir oraz ksylitol i wszystko razem ponownie zmiksować.Po przelaniu koktajlu do szklanek posypać jagodami goji i zmielonym siemieniem lnianym.