KOMPOT MALINOWO-JABŁKOWY Kompot malinowo-jabłkowy KATEGORIE Napoje i drinki Owocowe pyszności Bezglutenowe Wegańskie Przetwory CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.6)20 Beata@MilionSmaków Orzeźwiający kompot z malin i jabłek umili niejedno popołudnie. Kto raz spróbuje, zapomni o sokach ze sklepu. SKŁADNIKI 3 szt. jabłek150 g malin3 łyżki ksylitolu (ewentualnie zwykłego cukru)1 l wody Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 23 1,2% Bialko 0,2g 0,2% Weglow... 6,2g 3,1% Tluszcze 0,2g 0,3% 100g Na porcję (zmień) kCal 105 5,3% Bialko 1,1g 0,7% Weglow... 27,6g 13,8% Tluszcze 0,7g 1,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Jabłka obrać, pokroić w plasterki i włożyć do naczynia, w którym będzie gotowany kompot.Dodać maliny, ksylitol i wodę.Gotować aż owoce zmiękną.Ostudzić i podawać.