KORECZKI A LA CAPRESE Koreczki a la caprese KATEGORIE Przekąski Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 3.62)4 Michał@MilionSmaków Koreczki można zrobić na tysiące sposobów i większość z nich jest naprawdę smaczna. Tym razem polecam klasyczne połączenie smaków, czyli pomidory, mozzarellę i bazylię. Te składniki tworzą bardzo popularną sałatkę caprese, ale doskonale sprawdzą się też w formie koreczka. Wystarczy tylko dobrać odpowiednie pomidory i mieć w domu świeżą bazylię. SKŁADNIKI 1 ser mozzarella24 liści świeżej bazylii12 szt. pomidorów śliwkowych PRZYGOTOWANIE Przekrój mozzarellę na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie potnij ją na 12 kwadratów (dość dużych bo koreczki będą na nich stać) Umyj i osusz pomidorki śliwkowe oraz liście bazylii Delikatnie posól ser i ponabijaj go na wykałaczki (tak żeby był na tępym końcu) Bierz po dwa listki bazylii składaj je na pół i nabijaj na wykałaczki nad serem Na górę nabij po jednym pomidorku śliwkowym