KORECZKI A LA CAPRESE
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 3.62)
Koreczki można zrobić na tysiące sposobów i większość z nich jest naprawdę smaczna. Tym razem polecam klasyczne połączenie smaków, czyli pomidory, mozzarellę i bazylię.
Te składniki tworzą bardzo popularną sałatkę caprese, ale doskonale sprawdzą się też w formie koreczka. Wystarczy tylko dobrać odpowiednie pomidory i mieć w domu świeżą bazylię.


SKŁADNIKI

ser mozzarella

24 liści świeżej bazylii

12 szt. pomidorów śliwkowych

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekrój mozzarellę na pół wzdłuż dłuższego boku a następnie potnij ją na 12 kwadratów (dość dużych bo koreczki będą na nich stać)
  2. Umyj i osusz pomidorki śliwkowe oraz liście bazylii
  3. Delikatnie posól ser i ponabijaj go na wykałaczki (tak żeby był na tępym końcu)
  4. Bierz po dwa listki bazylii składaj je na pół i nabijaj na wykałaczki nad serem
  5. Na górę nabij po jednym pomidorku śliwkowym


Koreczki a la caprese Przepis

Koreczki a la caprese Przepis