KORECZKI Z KABANOSA, PAPRYKI KONSERWOWEJ, SERA CHEDDAR I OLIWEK
KATEGORIE
Przekąski
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.45)
Koreczki to zawsze dobry pomysł na spotkania i imprezy. Szybkie, smaczne i na jeden kęs.
Dziś wersja tradycyjna, ale z interesującymi zmianami. Prezentujemy połączenie aromatycznego sera cheddar, kabanosa, delikatnej papryki konserwowej i słonawych oliwek.


SKŁADNIKI

200 g sera cheddar

3 szt. kabanosów (grubych)

pół szklanki czerwonej papryki marynowanej/konserwowej

10 szt. oliwek zielonych

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój ser cheddar w kostkę o boku około jednego centymetra
  2. Kabanosy potnij w plasterki o grubości około pół centymetra a paprykę konserwową w kawałki niewiele większe od sera
  3. Na wykałaczki nabijaj najpierw ser, potem kawałki kabanosa a następnie paprykę i oliwkę
  4. Proste i szybkie ;) Na ser cheddar trzeba uważać i nabijać go delikatnie, bo może się pokruszyć.


Koreczki z kabanosa, papryki konserwowej, sera cheddar i oliwek Przepis

Koreczki z kabanosa, papryki konserwowej, sera cheddar i oliwek Przepis