KORECZKI Z KABANOSA, PAPRYKI KONSERWOWEJ, SERA CHEDDAR I OLIWEK Koreczki z kabanosa, papryki konserwowej, sera cheddar i oliwek KATEGORIE Przekąski CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.31)39 Michał@MilionSmaków Koreczki to zawsze dobry pomysł na spotkania i imprezy. Szybkie, smaczne i na jeden kęs. Dziś wersja tradycyjna, ale z interesującymi zmianami. Prezentujemy połączenie aromatycznego sera cheddar, kabanosa, delikatnej papryki konserwowej i słonawych oliwek. SKŁADNIKI 200 g sera cheddar3 szt. kabanosów (grubych)pół szklanki czerwonej papryki marynowanej/konserwowej10 szt. oliwek zielonych PRZYGOTOWANIE Pokrój ser cheddar w kostkę o boku około jednego centymetra Kabanosy potnij w plasterki o grubości około pół centymetra a paprykę konserwową w kawałki niewiele większe od sera Na wykałaczki nabijaj najpierw ser, potem kawałki kabanosa a następnie paprykę i oliwkę Proste i szybkie ;) Na ser cheddar trzeba uważać i nabijać go delikatnie, bo może się pokruszyć.