KORECZKI Z KABANOSEM I OLIWKAMI Koreczki z kabanosem i oliwkami KATEGORIE Przekąski Bezglutenowe Kuchnia hiszpańska CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.56)78 Michał@MilionSmaków Koreczki chyba zna każdy z nas i każdy z pewnością jadł nie raz. Świetnie sprawdzają się na imprezach domowych i na wieczorach z dobrym winem lub do oglądanie filmu w kilka osób. Można je zrobić stosunkowo szybko i na bardzo wiele sposobów. Dziś klasyczne połączenie wędliny, sera i oliwek. SKŁADNIKI 4 szt. kabanosów (grubego, niekoniecznie mocno suszonego)100 g oliwek zielonych (około pół słoiczka)100 g sera żółtego (w kawałku)pół czerwonej papryki Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 193 9,7% Bialko 12,8g 8,5% Weglow... 2g 1% Tluszcze 14,9g 24,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 192 9,6% Bialko 12,7g 8,5% Weglow... 2g 1% Tluszcze 14,9g 24,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kabanosy pokroić w plasterki o grubości około pół centymetraSer pociąć w kostki o wielkości mniej więcej centymetr na centymetr na pół centymetraPaprykę pokroić na kawałki około centymetraNabijać składniki na wykałaczki w kolejności (od dołu): ser, kabanos, papryka i oliwkaPo nabiciu powinno zostać około pół centymetra wykałaczki za którą można złapać ;)