KORECZKI Z KABANOSEM I WINOGRONEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 6
  • OCEŃ (średnia: 3.71)
Inna i trochę nietypowa wersja koreczków. Zazwyczaj jest do danie całkiem "na słono", ale naprawdę warto trochę poeksperymentować ;)
Winogrono całkiem nieźle komponuje się z serem i kabanosem i dodaje daniu słodyczy. A jeszcze lepiej smakuje jeśli połączymy kilka rodzajów koreczków razem ;)


SKŁADNIKI

4 szt. kabanosów (grubych)

200 g winogron (zielonych)

pół czerwonej papryki

100 g sera żółtego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal

Bialko
10g
6,7%
Weglow...
1,3g
0,7%
Tluszcze
9,8g
16,3%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Kabanosy pokroić w kawałki o grubości około pół centymetra
  2. Ser pokroić w kostkę o wymiarach około pół centymetra na centymetr na centymetr
  3. Paprykę pokroić na kawałki około centymetra
  4. Nabijać składniki na wykałaczkę w kolejności: ser, kabanos, papryka, winogrono
  5. Po nabiciu trzeba zostawić minimum pół centymetra wykałaczki, żeby było za co złapać


Koreczki z kabanosem i winogronem Przepis