KORECZKI Z KABANOSEM I WINOGRONEM Koreczki z kabanosem i winogronem KATEGORIE Przekąski Kuchnia polska Bezglutenowe Kuchnia hiszpańska CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 6 OCEŃ (średnia: 3.71)39 Michał@MilionSmaków Inna i trochę nietypowa wersja koreczków. Zazwyczaj jest do danie całkiem "na słono", ale naprawdę warto trochę poeksperymentować ;) Winogrono całkiem nieźle komponuje się z serem i kabanosem i dodaje daniu słodyczy. A jeszcze lepiej smakuje jeśli połączymy kilka rodzajów koreczków razem ;) SKŁADNIKI 4 szt. kabanosów (grubych)200 g winogron (zielonych)pół czerwonej papryki100 g sera żółtego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal Bialko 10g 6,7% Weglow... 1,3g 0,7% Tluszcze 9,8g 16,3% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko 8,3g 5,5% Weglow... 1,1g 0,5% Tluszcze 8,1g 13,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Kabanosy pokroić w kawałki o grubości około pół centymetraSer pokroić w kostkę o wymiarach około pół centymetra na centymetr na centymetrPaprykę pokroić na kawałki około centymetraNabijać składniki na wykałaczkę w kolejności: ser, kabanos, papryka, winogronoPo nabiciu trzeba zostawić minimum pół centymetra wykałaczki, żeby było za co złapać