KORECZKI Z SERKIEM PHILADELPHIA I WĘDZONYM WĘGORZEM Koreczki z serkiem Philadelphia i wędzonym węgorzem KATEGORIE Przekąski Ryby i owoce morza Kuchnia hiszpańska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.29)7 Michał@MilionSmaków Wyjątkowe koreczki o nietypowym jak na polskie stoły smaku mimo iż połączenie jest, można powiedzieć, klasyczne. Serek Philadelphia idealnie komponuje się z rybami i często można go spotkać w połączeniu z wędzonym łososiem. Z wędzonym węgorzem smakuje jeszcze lepiej. SKŁADNIKI 100 g serka Philadelphia3 kromki chleba tostowego100 g wędzonego węgorza Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 261 13,1% Bialko 12,7g 8,4% Weglow... 19,4g 9,7% Tluszcze 14,7g 24,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 378 18,9% Bialko 18,4g 12,2% Weglow... 28,1g 14% Tluszcze 21,3g 35,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Chleb pokrój w kostkę około 1 cm na 1 cmNa każdym kawałku chleba ułóż warstwę serka Philadelphia - około pół centymetraNa wierz nałóż mięso węgorzaCałość nabij na wykałaczkę lub patyczek do koreczków