KORECZKI Z SERKIEM PHILADELPHIA I WĘDZONYM WĘGORZEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.1)
Wyjątkowe koreczki o nietypowym jak na polskie stoły smaku mimo iż połączenie jest, można powiedzieć, klasyczne. Serek Philadelphia idealnie komponuje się z rybami i często można go spotkać w połączeniu z wędzonym łososiem. Z wędzonym węgorzem smakuje jeszcze lepiej.


SKŁADNIKI

100 g serka Philadelphia

3 kromki chleba tostowego

100 g wędzonego węgorza

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
261
13,1%
Bialko
12,7g
8,4%
Weglow...
19,4g
9,7%
Tluszcze
14,7g
24,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Chleb pokrój w kostkę około 1 cm na 1 cm
  2. Na każdym kawałku chleba ułóż warstwę serka Philadelphia - około pół centymetra
  3. Na wierz nałóż mięso węgorza
  4. Całość nabij na wykałaczkę lub patyczek do koreczków


Koreczki z serkiem Philadelphia i wędzonym węgorzem Przepis

Koreczki z serkiem Philadelphia i wędzonym węgorzem Przepis