KOTLETY MIELONE Z DYNIĄ I PANCETTĄ Kotlety mielone z dynią i pancettą KATEGORIE Obiady Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 5)1 Michał@MilionSmaków Kotlety mielone to moje ulubione danie z dzieciństwa. Teraz jednak jestem ich jedynym prawdziwym fanem w domu, więc muszę improwizować, żeby smakowały nie tylko mnie. Całe szczęście, że mięso mielone komponuje się z wieloma dodatkami. Dziś wersja z dynią, które zmienia nieco strukturę kotletów i dodaje im jesiennego posmaku, oraz z włoską pancettą (którą możecie zastąpić polskim boczkiem). Eksperyment udany ;) SKŁADNIKI 250 g mięsa mielonego wołowego100 g pancetty200 g dyni100 g sera żółtego1 jajko2 szczypty mielonego pieprzupół łyżeczki papryki chilli mielonejpół soli¼ szklanki bułki tartej (do obtaczania)olej rzepakowy (do smażenia) PRZYGOTOWANIE Wrzuć mięso mielone do miski Drobno posiekaj pancettę i dodaj Dynię i ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach Wbij jajko i dosyp sól, pieprz i chilli Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki Uformuj kotlety wielkości połowy dłoni Rozgrzej olej rzepakowy na patelni Obtaczaj każdy kotlet w bułce tartej i smaż po około 3-4 minuty z każdej strony