KOTLETY Z JAJEK I BROKUŁA Kotlety z jajek i brokuła KATEGORIE Obiady Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 40 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 3.55)40 Michał@MilionSmaków Kotlety z jajek i brokuła? Są naprawdę pyszne i zdrowe. To kolejne kotleciki wegetariańskie w naszej kolekcji, które powstały na bazie kotletów jajecznych. Brokuły dodają daniu witamin i wartości odżywczych oraz sprawiają, że kotlety mają ciekawszą konsystencję. SKŁADNIKI 1 brokuł7 szt. jajek1 cebula1 opakowanie sera mozzarella4 łyżki bułki tartej (do obtaczania)4 łyżki masła Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 115 5,7% Bialko 7,3g 4,8% Weglow... 6g 3% Tluszcze 7,2g 11,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 421 21,1% Bialko 26,6g 17,7% Weglow... 21,9g 10,9% Tluszcze 26,2g 43,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Podziel brokuła na różyczki w wrzuć do gotującej się wody z solą Gotuj około 5 minut, odcedź i osusz Ugotuj 5 jajek na twardo Drobno posiekaj cebule i podsmaż ją na maśle na złoto (około 3 minut) Ser, ugotowane jajka i brokuł drobno posiekaj (można użyć robota kuchennego) Przełóż do miski Dodaj 2 surowe jajka i przyprawy Dokładnie wymieszaj Dużą łyżką nabieraj masy z miski i formuj w dłoniach kotleciki Obtaczaj je w bułce tartej Smaż na rozgrzanym maśle po około 3 minuty z każdej strony