KOTLETY Z WOŁOWINY, FASOLI I KUKURYDZY


KATEGORIE
Obiady
Mięsne
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 4
  • OCEŃ (średnia: 4.5)
Proste i szybkie kotlety z dobrej wołowiny, czerwonej fasoli i słodkiej kukurydzy. Są bardzo sycące i odżywcze o lekko słodkawym posmaku. Trzeba tylko uważać, żeby nie zmielić fasoli zbyt mocno, bo wtedy ich konsystencja nie będzie taka dobra jak powinna ;)


SKŁADNIKI

70 g kukurydzy konserwowej

pół opakowania fasoli czerwonej

250 g mięsa mielonego wołowego

1 łyżka musztardy sarepskiej

1 łyżka ketchupu

1 łyżeczka sosu worcestershire

pół łyżeczki mielonego pieprzu

¼ łyżeczki papryki chilli mielonej

pół łyżeczki soli

2 łyżki masła klarowanego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
190
9,5%
Bialko
11,1g
7,4%
Weglow...
8,2g
4,1%
Tluszcze
12,6g
21%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wsyp kukurydze i czerwoną fasolę do blendera.
  2. Zmiksuj na masę, w której widać jeszcze kawałki kukurydzy (nie na mus).
  3. Przełóż do miski i dodaj mięso mielone.
  4. Dodaj musztardę, ketchup, worcestershire, sól, pieprz i chilli.
  5. Dokładnie wymieszaj.
  6. Rozgrzej masło klarowane na patelni.
  7. Uformuj z masy cztery kotlety i smaż je po 4 minuty z każdej strony na średnim ogniu.


Kotlety z wołowiny, fasoli i kukurydzy Przepis

Kotlety z wołowiny, fasoli i kukurydzy Przepis

DODAJ KOMENTARZ