KREMOWA OWSIANKA Z GRANATEM Kremowa owsianka z granatem KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.5)1 Michał@MilionSmaków Przeważnie robię owsianki, hmm, tak, żeby się nie kleiły a poszczególne płatki owsiane były dość dobrze oddzielone. Czasami jednak mam ochotę na inny rodzaj tego dania - taki, który jest kleisty, ale o kremowej konsystencji - no właśnie - prawie jak krem. Składniki w zasadzie te same, ale gotuje się nieco inaczej ;) SKŁADNIKI ¾ szklanki płatków owsianych1 szklanka wody2 szczypty solipół szklanki mleka kokosowego1 łyżka syropu z agawypół granatu PRZYGOTOWANIE Wsyp płatki owsiane do garnka i zalej je wodą. Dodaj szczyptę soli i gotowuj pod przykryciem na małym ogniu przez około 10 minut. Wlej mleko kokosowe i syrop z agawy i gotuj jeszcze bez przykrycia przez około 5 minut często mieszając. Przełóż owsiankę na talerze i posyp wyjętymi pestkami granata (najłatwiej je wyjąć przecinając granat na pół a następnie nacinając w kilku miejsach krawędź poprzecznie i trzymając na dłoni uderzając go łyżką w skórkę - trochę może chlapać). Smacznego ;)