MAKARON FARFALLE Z ŁOSOSIEM W KREMOWYM SOSIE Makaron farfalle z łososiem w kremowym sosie KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Ryby i owoce morza Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.42)13 Michał@MilionSmaków Makaron farfalle czy też popularne w Polsce kokardki dobrze komponują się z gęstymi sosami. Dodajmy do tego wędzonego łososia i silną nutę kaparów a wyjdzie nam pyszne danie o wyrazistym smaku. SKŁADNIKI 150 g makaronu farfalle (kokardki)100 g łososia wędzonego2 łyżki kaparówpół czerwonej papryki1 cebula1 szklanka pomidorów w puszce1 ząbek czosnku świeżegooliwa z oliwek (do smażenia)pół szklanki śmietany kremówki 36% Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 136 6,8% Bialko 5,1g 3,4% Weglow... 15,8g 7,9% Tluszcze 5,8g 9,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 604 30,2% Bialko 22,7g 15,2% Weglow... 69,9g 34,9% Tluszcze 25,6g 42,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Ugotuj makaron al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniuDrobno posiekaj czosnek i cebulęRozgrzej oliwę na patelni i dodaj posiekane warzywaJak się podsmażą i będą złote dodaj pokrojoną w kostkę paprykęPo dwóch minutach dodaj posiekane pomidory z puszki i kaparyPodgrzej mieszając około 5 minutDodaj śmietanę i doprowadź do wrzeniaPokrój łososia w kawałki na jeden kęs i dodaj do sosuWymieszajWłóż makaron na talerz i polej sosem