MAKARON Z OLIWĄ, POMIDORAMI I PARMEZANEM Makaron z oliwą, pomidorami i parmezanem KATEGORIE Obiady Wegetariańskie Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.24)84 Michał@MilionSmaków Prosty, wakacyjny przepis na szybki obiad, który pokazuje, że czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by zjeść coś naprawdę smacznego. Pomidory podgrzane na oliwie dodane do makaronu i posypane parmezanem dają świetną kompozycję ;) SKŁADNIKI 2 szklanki makaronu penne (rurki)6 łyżek oliwy z oliwek4 łyżki sera parmezanu3 szt. pomidorówpół łyżeczki soli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 204 10,2% Bialko 5,1g 3,4% Weglow... 16,6g 8,3% Tluszcze 13g 21,7% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu Rozgrzej oliwę na patelni Wrzuć pokrojone w ćwiarki pomidory Smaż aż pomidory zrobią się miękkie i wypuszczą wyraźnie wodę Dodaj sól Przełóż makaron do talerzy i polej sosem Posyp startym parmezanem