MAKARON Z SOSEM GRZYBOWYM Makaron z sosem grzybowym KATEGORIE Obiady Kuchnia polska Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4)4 Michał@MilionSmaków Szybki przepis na lunch czy obiad w biegu? Ten jest idealny o ile macie już wcześniej przygotowany wyśmienity śmietanowy sos-grzybowy. Jeśli nie, to całe danie zajmie wam godzinę, ale smak z pewnością wynagrodzi poniesiony trud. To proste danie, które powstało z połączenia naszego sosu grzybowego do mięs z potrzebą zrobienia czegoś... bez mięsa ;) SKŁADNIKI 2 szklanki makaronu fusilli (świderki)4 łyżki sera parmezanu4 łyżki natki pietruszkiSos75 g pieczarek2 łyżki śmietany 12%pół cebuli1 łyżka brandy1 łyżka oliwy truflowej8 g suszonych grzybów leśnych (suszonych) PRZYGOTOWANIE Ugotuj makaron według opisu na opakowaniu (około 10 minut gotowania) Przygotuj sos według naszego przepisu Zetrzyj parmezan na tarce o bardzo drobnych oczkach Posiekaj drobno pietruszkę Przelej makaron zimną wodą, żeby się nie sklejał Polej go sosem grzybowym, posyp parmezanem i pietruszką Najlepiej smakuje podany od razu, kiedy sos jeszcze paruje