MANGO LASSI
Mango lassi
Lassi to indyjski i turecki napój, który tradycyjnie robi się z jogurtu, wody, soli, cytryny i chilli. Jest idealny jako orzeźwienie w upalne dni i doskonale komponuje się z ostrymi daniami tamtejszej kuchni.
Jeśli jednak mamy ochotę na lassi samo to można je zrobić również na słodko z różnymi dodatkami, na przykład z miąższem z mango. Ta wersja jest bez soli i chilli o smaku słodkim i orzeźwiającym.
1 mango
125 ml mleka kokosowego
80 g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
94
4,7%
Bialko
1,3g
0,9%
Weglow...
13g
6,5%
Tluszcze
4,6g
7,6%
100g
Na porcję (zmień)
kCal
321
16%
Bialko
4,5g
3%
Weglow...
44,1g
22%
Tluszcze
15,6g
25,9%
1 Serving
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal