MANGO LASSI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.12)
Lassi to indyjski i turecki napój, który tradycyjnie robi się z jogurtu, wody, soli, cytryny i chilli. Jest idealny jako orzeźwienie w upalne dni i doskonale komponuje się z ostrymi daniami tamtejszej kuchni.
Jeśli jednak mamy ochotę na lassi samo to można je zrobić również na słodko z różnymi dodatkami, na przykład z miąższem z mango. Ta wersja jest bez soli i chilli o smaku słodkim i orzeźwiającym.


SKŁADNIKI

mango

125 ml mleka kokosowego

80 g jogurtu naturalnego

1 łyżka miodu

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
94
4,7%
Bialko
1,3g
0,9%
Weglow...
13g
6,5%
Tluszcze
4,6g
7,6%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Obierz mango i pokrój je w kostkę
  2. Do blendera wlej mleko kokosowe i jogurt
  3. Dodaj miód i wrzuć kawałki mango
  4. Zmiksuj wszystko na gładką masę (zajmie to około 2 minut)
  5. Podawaj od razu


Mango lassi Przepis

Mango lassi Przepis