MARCEPAN W CZEKOLADZIE Z MIGDAŁÓW ZE SKÓRKĄ Marcepan w czekoladzie z migdałów ze skórką KATEGORIE Słodkości Kuchnia niemiecka CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.38)17 Michał@MilionSmaków Marcepan w nieco zdrowszej wersji - czyli zrobiony z całych migdałów, ze skórką. Jest nieco ciemniejszy ale konsystencję i smak na taki sam jak oryginalny. No, może jest trochę bardziej... orzechowy. Do tego chrupiąca polewa z ciemnej czekolady, bez zbędnych dodatków. SKŁADNIKI pół kg migdałów (w łupinkach)350 g cukru pudru60 ml likieru amaretto1 czekolada ciemna 70-85% Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 500 25% Bialko 10,7g 7,1% Weglow... 47,6g 23,8% Tluszcze 30g 49,9% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp migdały do blendera i dodaj do nich cukier puder Miksuj aż do uzyskania jednolitej masy Przesyp do miski i dodaj ameretto Dokładnie rozmieszaj Uformuj kształt marcepana i ułóż go na desce Roztop czekoladę w kąpieli wodnej i dokładnie posmaruj nią marcepana