MARCHEWKA PIECZONA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 35 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.97)
Zaskakująco słodka, przepyszna świeża marchewka zamarynowana w oliwie z ziołami a następnie upieczona w piekarniku - będzie dobrym dodatkiem do letnich obiadów, jak również samodzielną, zdrową przekąską.


SKŁADNIKI

20 szt. marchewek (niedużych)

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka tymianku suszonego

szczypta mielonego pieprzu (świeżo zmielonego)

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
49
2,4%
Bialko
0,7g
0,5%
Weglow...
3,7g
1,8%
Tluszcze
3,3g
5,5%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. 
  2. W małej miseczce przygotuj marynatę mieszając ze sobą oliwę, tymianek i pieprz
  3. Marchewki oczyść i umyj, następnie obtocz je dokładnie przygotowaną marynatą. 
  4. Marchewki włóż do naczynia do zapiekania, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 25 minut. 


Marchewka pieczona Przepis

Marchewka pieczona Przepis