MARCHEWKA PIECZONA Marchewka pieczona KATEGORIE Przekąski Lekkie i zdrowe Dodatki Bezglutenowe Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 35 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.97)38 Kasia@MilionSmaków Zaskakująco słodka, przepyszna świeża marchewka zamarynowana w oliwie z ziołami a następnie upieczona w piekarniku - będzie dobrym dodatkiem do letnich obiadów, jak również samodzielną, zdrową przekąską. SKŁADNIKI 20 szt. marchewek (niedużych)2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka tymianku suszonegoszczypta mielonego pieprzu (świeżo zmielonego) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 49 2,4% Bialko 0,7g 0,5% Weglow... 3,7g 1,8% Tluszcze 3,3g 5,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 228 11,4% Bialko 3,3g 2,2% Weglow... 17,3g 8,6% Tluszcze 15,5g 25,9% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzej do temperatury 190 stopni. W małej miseczce przygotuj marynatę mieszając ze sobą oliwę, tymianek i pieprz. Marchewki oczyść i umyj, następnie obtocz je dokładnie przygotowaną marynatą. Marchewki włóż do naczynia do zapiekania, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 25 minut.