1 szklanka mąki pszennej
4 szt. jajek
¾ szklanki białego cukru
4 łyżki wody (gorącej)
4 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia (czubata)
20 ml rumu (ciemnego)
1 szklanka mąki pszennej (odjąć 2 łyżki)
2 łyżki kakao ciemnego (są zamiast dwóch łyżek mąki)
¾ szklanki białego cukru
4 szt. jajek
4 łyżki wody
4 łyżki oleju roślinnego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
20 ml rumu (ciemnego)
1 l mleka 2%
¾ szklanki białego cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
3 łyżki mąki ziemniaczanej (czubate)
3 łyżki mąki pszennej (czubate)
1 opakowanie masła
¼ opakowania masła
2 łyżki kakao ciemnego
3 łyżki cukru pudru