MINI PIZZA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, RUKOLĄ I MOZZARELLĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI 8
  • OCEŃ (średnia: 3.57)
Klasyczne połaczenie składników na pyszną pizzę tym razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze.
Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.


SKŁADNIKI

1 opakowanie ciasta francuskiego

8 łyżek ketchupu

2 plasterki szynki dojrzewającej

1 opakowanie sera mozzarella

pół szklanki rukoli

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
356
17,8%
Bialko
10g
6,7%
Weglow...
27,2g
13,6%
Tluszcze
23,4g
39%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Rozłóż ciasto francuskie na blacie i potnij je na 8 równych kawałków
  2. Każdy kawałek złóż na pół (tak żeby się nie skleił) i zlep krótsze boki
  3. Połóż kawałki tak, żeby sklejone boki celowały w górę i rozchyl ciasto żeby powstała sakiewka
  4. Wysmaruj dół ciasta ketchupem
  5. Zetrzyj mozzarellę na tarce o dużych oczkach i wsyp do sakiewek
  6. Potnij szynkę parmeńską w cienkie paski i połóż na ser
  7. Połóż pizze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
  8. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut
  9. Po 10 minutach połóż na wierzch rukolę i piecz jeszcze 5 minut


Mini pizza z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą Przepis