MINI PIZZA Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ, RUKOLĄ I MOZZARELLĄ Mini pizza z szynką parmeńską, rukolą i mozzarellą KATEGORIE Przekąski Kuchnia włoska CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 8 OCEŃ (średnia: 3.69)13 Michał@MilionSmaków Klasyczne połaczenie składników na pyszną pizzę tym razem w połaczeniu z ciastem fracuskim zamiast tradycyjnego ciasta na pizze. Dzięki temu to doskonała przekąska, którą można zrobić błyskawicznie. Dobrze smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego8 łyżek ketchupu2 plasterki szynki dojrzewającej1 opakowanie sera mozzarellapół szklanki rukoli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 356 17,8% Bialko 10g 6,7% Weglow... 27,2g 13,6% Tluszcze 23,4g 39% 100g Na porcję (zmień) kCal 264 13,2% Bialko 7,4g 5% Weglow... 20,2g 10,1% Tluszcze 17,4g 29% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozłóż ciasto francuskie na blacie i potnij je na 8 równych kawałków Każdy kawałek złóż na pół (tak żeby się nie skleił) i zlep krótsze boki Połóż kawałki tak, żeby sklejone boki celowały w górę i rozchyl ciasto żeby powstała sakiewka Wysmaruj dół ciasta ketchupem Zetrzyj mozzarellę na tarce o dużych oczkach i wsyp do sakiewek Potnij szynkę parmeńską w cienkie paski i połóż na ser Połóż pizze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 10 minut Po 10 minutach połóż na wierzch rukolę i piecz jeszcze 5 minut