MINI PIZZE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ
KATEGORIE
Przekąski
Czy można jeść w ciąży?
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 3.79)
Szybkie i małe, czyli idealne na przekąski. Zwłaszcza na imprezach. Pizze lubi w zasadzie każdy. Podstawowy problem z jej zrobieniem jest taki, że trzeba poczekać aż wyrośnie ciasto. W tej wersji, stosujemy gotowe ciasto francuskie, żeby gotową przekąskę mieć na stole już w 25 minut.
Tym razem jako nadzienia użyjemy klasycznego polskiego połączenia kiełbasy z cebulą i serem.


SKŁADNIKI

1 łyżka masła

2 szt. cebuli

1 opakowanie ciasta francuskiego

4 łyżki ketchupu

100 g sera żółtego

2 szt. kiełbasy (zwyczajnej)

PRZYGOTOWANIE

  1. Rozgrzej masło na patelni
  2. Pokrój cebulę w plasterki i wrzuć na patelnię
  3. Smaż około 5 minut aż się zeszkli
  4. Ciasto francuskie rozłóż na blacie i potnij na prostokąty (tak około 8 z jednego arkuszu ciasta)
  5. Złóż delikatnie każdy kawałek ciasta na pół wzdłuż krótszego boku (ostrożnie, żeby się nie skleiło)
  6. Sklej krótsze boki i delikatnie rozłóż środek, żeby utworzyć sakiewkę
  7. Do środka włóż po pół łyżki ketchupu
  8. Na to połóż trochę startego żółtego sera
  9. Połóż cebulę i plasterki kiełbasy
  10. Piecz około 15 minut w termoobiegu w temperaturze 200 stopni


Mini pizze z ciasta francuskiego z kiełbasą i cebulą Przepis