MINI PIZZE Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z KIEŁBASĄ I CEBULĄ Mini pizze z ciasta francuskiego z kiełbasą i cebulą KATEGORIE Przekąski CZAS PRZYGOTOWANIA 25 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 3.79)12 Michał@MilionSmaków Szybkie i małe, czyli idealne na przekąski. Zwłaszcza na imprezach. Pizze lubi w zasadzie każdy. Podstawowy problem z jej zrobieniem jest taki, że trzeba poczekać aż wyrośnie ciasto. W tej wersji, stosujemy gotowe ciasto francuskie, żeby gotową przekąskę mieć na stole już w 25 minut. Tym razem jako nadzienia użyjemy klasycznego polskiego połączenia kiełbasy z cebulą i serem. SKŁADNIKI 1 łyżka masła2 szt. cebuli1 opakowanie ciasta francuskiego4 łyżki ketchupu100 g sera żółtego2 szt. kiełbasy (zwyczajnej) PRZYGOTOWANIE Rozgrzej masło na patelni Pokrój cebulę w plasterki i wrzuć na patelnię Smaż około 5 minut aż się zeszkli Ciasto francuskie rozłóż na blacie i potnij na prostokąty (tak około 8 z jednego arkuszu ciasta) Złóż delikatnie każdy kawałek ciasta na pół wzdłuż krótszego boku (ostrożnie, żeby się nie skleiło) Sklej krótsze boki i delikatnie rozłóż środek, żeby utworzyć sakiewkę Do środka włóż po pół łyżki ketchupu Na to połóż trochę startego żółtego sera Połóż cebulę i plasterki kiełbasy Piecz około 15 minut w termoobiegu w temperaturze 200 stopni