MUFFINKI Z MALINAMI Muffinki z malinami KATEGORIE Słodkości Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 45 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 5)1 Kasia@MilionSmaków SKŁADNIKI 250 g malin125 g masła75 g białego cukru3 szt. jajek175 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia75 g migdałów (całe lub zmielone)4 łyżki śmietany kremówki 36% Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 295 14,8% Bialko 6,2g 4,2% Weglow... 23,7g 11,9% Tluszcze 19,5g 32,5% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Maliny umyj i zostaw na durszlaku żeby obciekły. Masło utrzyj z cukrem przy pomocy miksera z końcówką-hakiem. Zmień końcówki miksera na te do ubijania i miksując dalej dodawaj jajka. Piekarnik rozgrzej do temperatury 175 stopni z funkcją termoobiegu. W osobnej misce mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia z zmielonymi migdałami. Suchą masę dodawaj do ubitych jajek na przemian z porcjami śmietany kremówki miksując krótko na niskich obrotach do czasu połączenia się składników. Na koniec dodaj większość malin i wymieszaj delikatnie łyżką. Formę lub foremki do muffinów wyłóż papierowymi papilotkami. Ciasto wyłóż do foremek (ok. 2/3 objętości foremki), udekoruj pozostałymi malinami. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut.