MUS MALINOWO-BANANOWY Mus malinowo-bananowy KATEGORIE Przekąski Lekkie i zdrowe Owocowe pyszności Bezglutenowe Wegańskie Przetwory CZAS PRZYGOTOWANIA 5 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 4.58)19 Beata@MilionSmaków Maliny raz jeszcze. Prosty i zdrowy sposób na wykorzystanie garstki malin na koniec owocowego sezonu. Połączenie z musem bananowym tworzy ciekawą kompozycję smakową. SKŁADNIKI 100 g malin1 banan1 łyżeczka ksylitolu¼ szklanki soku pomarańczowego (opcjonalnie) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 69 3,5% Bialko 1g 0,7% Weglow... 16,1g 8% Tluszcze 0,3g 0,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 247 12,4% Bialko 3,6g 2,4% Weglow... 57,2g 28,6% Tluszcze 1g 1,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Maliny z bananem włożyć do blendera i zmiksować.Dodać ksylitol i opcjonalnie sok wyciśnięty z pomarańczy.Podawać udekorowane całymi malinami i np. listkiem melisy.