MUSLI Z SUSZONYMI MORELAMI I WINOGRONAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 5)
Prosty przepis na pożywne i bardzo zdrowe śniadanie. Urozmaicać je możecie różnorodnymi dodatkami, oczywiście najlepiej tymi zdrowymi. Bazę z suchych składników przygotowujemy wieczorem, świeże dorzucamy rano i gotowe.
Takie śniadanie doda Wam energii od samego rana.


SKŁADNIKI

5 łyżek płatków owsianych

2 łyżeczki otrąb pszennych

1 łyżeczka siemienia lnianego

4 szt. moreli suszonych

4 łyżki jogurtu naturalnego

6 szt. winogron

orzech ziemny (garść)

PRZYGOTOWANIE

  1. Wieczorem wsyp do dwóch miseczek płatki owsiane, otręby, siemię lniane i suszone morele. Każdą porcję zalej 3-4 łyżkami wody i odstaw na noc. 
  2. Rano dodaj jogurt naturalny i świeże winogrona. Posyp orzechami.


Musli z suszonymi morelami i winogronami Przepis

Musli z suszonymi morelami i winogronami Przepis