MUSLI Z SUSZONYMI MORELAMI I WINOGRONAMI Musli z suszonymi morelami i winogronami KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Lekkie i zdrowe Dieta South Beach Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 10 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 2.25)2 Kasia@MilionSmaków Prosty przepis na pożywne i bardzo zdrowe śniadanie. Urozmaicać je możecie różnorodnymi dodatkami, oczywiście najlepiej tymi zdrowymi. Bazę z suchych składników przygotowujemy wieczorem, świeże dorzucamy rano i gotowe. Takie śniadanie doda Wam energii od samego rana. SKŁADNIKI 5 łyżek płatków owsianych2 łyżeczki otrąb pszennych1 łyżeczka siemienia lnianego4 szt. moreli suszonych4 łyżki jogurtu naturalnego6 szt. winogronorzech ziemny (garść) PRZYGOTOWANIE Wieczorem wsyp do dwóch miseczek płatki owsiane, otręby, siemię lniane i suszone morele. Każdą porcję zalej 3-4 łyżkami wody i odstaw na noc. Rano dodaj jogurt naturalny i świeże winogrona. Posyp orzechami.