NALEŚNIKI GRYCZANE Z NUTELLĄ I MIGDAŁAMI Naleśniki gryczane z nutellą i migdałami KATEGORIE Słodkości CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.83)3 Michał@MilionSmaków Pyszna przekąska albo słodki obiad lub śniadanie. Nieco zdrowsze naleśniki z mąki gryczanej z pyszną słodką nutellą i mielonymi migdałami. Jak wiadomo, do nutelli idealnie pasują orzechy a nutella idealnie pasuje do naleśników. No cóż, pyszne. Warto spróbować ;) SKŁADNIKI 1 szklanka mąki gryczanej2 szt. jajek200 ml mleka owsianego200 ml wodyolej rzepakowy (do smażenia)4 łyżki nutelli6 łyżek migdałów (mielonych) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 203 10,1% Bialko 5,7g 3,8% Weglow... 21,5g 10,7% Tluszcze 10,4g 17,3% 100g Na porcję (zmień) kCal 834 41,7% Bialko 23,4g 15,6% Weglow... 88,4g 44,2% Tluszcze 42,7g 71,2% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp mąkę gryczaną do miski Dodaj jajka, mleko owsiane, wodę i sól Dokładnie wymieszaj (mikserem lub trzepaczką) aż masa będzie jednolita Rozgrzej olej rzepakowy na patelni i smaż cienkie naleśniki po 2 minuty z każdej strony Jeszcze ciepłe naleśniki smaruj łyżką nutelli i posyp łyżką migdałów Złóż naleśnik na pół i jeszcze na pół Posyp złożonego naleśnika startymi migdałami Podawaj koniecznie ciepłe