NALEŚNIKI Z RUKOLĄ, ŁOSOSIEM I SERKIEM PHILADELPHIA Naleśniki z rukolą, łososiem i serkiem Philadelphia KATEGORIE Obiady Lekkie i zdrowe Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.99)142 Michał@MilionSmaków Klasyczne ciasto na naleśniki ale z nietypowym nadzieniem. To znaczy połączenie łososia z serkiem Philadelphia jest jak najbardziej klasyczne, ale niezbyt często występuje w naleśnikach. Do tego świeża, chrupiąca rukola i mamy obiad, którym można się najeść do syta ;) SKŁADNIKI Ciasto1 szklanka mleka 2%¼ łyżeczki soli1 jajko100 g mąki pszennejNadzienie50 g łososia wędzonego1 opakowanie serka Philadelphia1 szklanka rukoliolej rzepakowy (do smażenia) PRZYGOTOWANIE Pokrój łososia w kostkę a rukolę przetnij na pół jeśli na duże liście Wlej mleko do miski Wbij jajko i dodaj sól Roztrzep widelcem lub mikserem Stopniowo dodawaj przesianą mąkę cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki Rozgrzej olej rzepakowy na patelni i wlewaj ciasto (około 1 chochli na 28cm patelnię, tak żeby naleśniki były cienkie) Smaż około minutę - dwie aż ciasto zetnie się od góry a na dole lekko przyrumieni Po zdjęciu naleśnika posmaruj go serkiem i ułóż kawałki łososia oraz rukoli Zwiń ciasto w rulon Podawaj gorące - najlepiej przybrane rukolą