NALEŚNIKI Z RUKOLĄ, ŁOSOSIEM I SERKIEM PHILADELPHIA
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 3.99)
Klasyczne ciasto na naleśniki ale z nietypowym nadzieniem. To znaczy połączenie łososia z serkiem Philadelphia jest jak najbardziej klasyczne, ale niezbyt często występuje w naleśnikach. Do tego świeża, chrupiąca rukola i mamy obiad, którym można się najeść do syta ;)


SKŁADNIKI

Ciasto

1 szklanka mleka 2%

¼ łyżeczki soli

jajko

100 g mąki pszennej

Nadzienie

50 g łososia wędzonego

1 opakowanie serka Philadelphia

1 szklanka rukoli

olej rzepakowy (do smażenia)

PRZYGOTOWANIE

  1. Pokrój łososia w kostkę a rukolę przetnij na pół jeśli na duże liście
  2. Wlej mleko do miski
  3. Wbij jajko i dodaj sól
  4. Roztrzep widelcem lub mikserem
  5. Stopniowo dodawaj przesianą mąkę cały czas mieszając, żeby nie zrobiły się grudki
  6. Rozgrzej olej rzepakowy na patelni i wlewaj ciasto (około 1 chochli na 28cm patelnię, tak żeby naleśniki były cienkie)
  7. Smaż około minutę - dwie aż ciasto zetnie się od góry a na dole lekko przyrumieni
  8. Po zdjęciu naleśnika posmaruj go serkiem i ułóż kawałki łososia oraz rukoli
  9. Zwiń ciasto w rulon
  10. Podawaj gorące - najlepiej przybrane rukolą


Naleśniki z rukolą, łososiem i serkiem Philadelphia Przepis

Naleśniki z rukolą, łososiem i serkiem Philadelphia Przepis