OMLET LIGHT Z RUKOLĄ I SEREM Omlet light z rukolą i serem KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.62)8 Michał@MilionSmaków Kolejna na naszym blogu wersja omletu light. Omlet jest bez mąki a nadzienie zawiera ser, żeby dłużej utrzymać uczucie sytości. Do tego świeża rukola i mamy pyszne śniadanie, które umili nam początek dnia. SKŁADNIKI 2 szt. jajek2 łyżki wody2 szczypty soli2 szczypty mielonego pieprzu1 łyżka masła klarowanego1 plasterek sera żółtego3 łyżki rukoli Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 175 8,8% Bialko 10,2g 6,8% Weglow... 1,5g 0,8% Tluszcze 14,1g 23,6% 100g Na porcję (zmień) kCal 361 18,1% Bialko 21,1g 14,1% Weglow... 3,1g 1,6% Tluszcze 29,1g 48,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wbij jajka do miski i dolej do nich 2 łyzki wody Dopraw solą i pieprzem i dobrze rozmieszaj (najlepiej widelcem) Rozgrzej na patelni masło klarowane Wlej omlet na patelnię i przykryj pokrywką Po około 5 minutach omlet powinien być już ścięty od góry Ułóż na nim rukolę i ser Złóż omlet na pół i zostaw jeszcze na około minutę pod przykrywką