OMLET POMIDORAMI, PAPRYKĄ, MOZZARELLĄ I SZCZYPIORKIEM Omlet pomidorami, papryką, mozzarellą i szczypiorkiem KATEGORIE Śniadania Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.79)106 Michał@MilionSmaków Lekki omlet z warzywami. To w zasadzie połączenie trzech ciekawych omletów: z papryką, z mozzarellą i pomidorem, oraz ze szczypiorkiem. Idealny gdy sezon na warzywa jest w pełni, ale można go też zrobić w zimie czy podczas jesieni - choć nie będzie aż tak pełen smaku ;) SKŁADNIKI pół pomidorów¼ szt. czerwonej papryki2 łyżki szczypiorkupół sera mozzarella2 szt. jajek2 szczypty mielonego pieprzu2 szczypty soli2 łyżki wody1 łyżka masła Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 127 6,3% Bialko 8,4g 5,6% Weglow... 2g 1% Tluszcze 9,3g 15,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 465 23,2% Bialko 30,9g 20,6% Weglow... 7,3g 3,6% Tluszcze 34g 56,7% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Pokrój pomidory, paprykę i mozarellę w kostkę i posiekaj szczypiorek Wbij jajka do miski Dodaj sól, pieprz i wodę i dokładnie wymieszaj Rozgrzej masło na patelni i wlej jajka Przykryj patelnię Po około 5 minutach jak góra się zetnie włóż warzywa na połowę omletu (zostaw trochę szczypiorku do posypania) Dodaj ser i złóż omlet na pół Przykryj ponownie na około 2 minuty