OMLET Z PIECZARKAMI Omlet z pieczarkami KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Dieta South Beach Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.5)2 Michał@MilionSmaków Omlet z klasycznym połączeniem: pieczarki i żółty ser. Sycące i smaczne. Omlet nie zawiera mąki, po to, żeby dłużej utrzymać uczucie sytości ;) SKŁADNIKI 2 szt. jajekszczypta soliszczypta mielonego pieprzu2 plasterki sera żółtego3 szt. pieczarek2 łyżki oliwy z oliwek (do smażenia) Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 222 11,1% Bialko 10,1g 6,7% Weglow... 1g 0,5% Tluszcze 19,7g 32,8% 100g Na porcję (zmień) kCal 592 29,6% Bialko 27g 18% Weglow... 2,5g 1,3% Tluszcze 52,6g 87,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wbić jajka do szklanki lub miseczki i dolać 2 łyżki wodyDoprawić solą i pieprzem i dobrze roztrzepaćRozgrzać oliwę na patelniWlać jajka i przykryć pokrywką (najlepiej szklaną, bo widać przez nią kiedy omlet się zetnie)Umyć i obrać pieczarki, a następnie pokroić na cienkie plasterkiJak jajka się zetną położyć na połowie omletu plasterki pieczarek i seraZłożyć omlet na pół, obok położyć kilka plasterków pieczarek (jak się trochę podsmażą będą do dekoracji)Omlet można podawać już po około 5 minutach (ser w środku będzie rozpuszczony a pieczarki zdążą się udusić)