OMLET ZE SZCZYPIORKIEM
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 1
  • OCEŃ (średnia: 3.26)
Omlet ze szczypiorkiem w wersji light. W zasadzie omlet składa się tylko z jajek i odrobiny przypraw, oraz oczywiście dużej ilości świeżego szczypiorku.
Jeśli chcecie zjeść na śniadanie mało kalorii, to w zupełności wystarczy, żeby zaspokoić mały głód. Świetnie pasuje też do świeżego pieczywa ;)


SKŁADNIKI

2 szt. jajek

2 łyżki wody

2 szczypty soli

3 łyżki szczypiorku

1 łyżka masła klarowanego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
166
8,3%
Bialko
9,3g
6,2%
Weglow...
0,6g
0,3%
Tluszcze
13,9g
23,1%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wbij jajka do miski i roztrzep je aż zrobią sie puszyste
  2. Dodaj sól i wodę i roztrzep ponownie
  3. Drobno posiekaj szczypiorek i wsyp go do jajek
  4. Na patelni rozgrzej masło klarowane i wlej jajka
  5. Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj aż omlet zetnie się na górze


Omlet ze szczypiorkiem Przepis