OMLET ZE SZCZYPIORKIEM Omlet ze szczypiorkiem KATEGORIE Śniadania Lekkie i zdrowe Kuchnia polska CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 1 OCEŃ (średnia: 3.26)23 Michał@MilionSmaków Omlet ze szczypiorkiem w wersji light. W zasadzie omlet składa się tylko z jajek i odrobiny przypraw, oraz oczywiście dużej ilości świeżego szczypiorku. Jeśli chcecie zjeść na śniadanie mało kalorii, to w zupełności wystarczy, żeby zaspokoić mały głód. Świetnie pasuje też do świeżego pieczywa ;) SKŁADNIKI 2 szt. jajek2 łyżki wody2 szczypty soli3 łyżki szczypiorku1 łyżka masła klarowanego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 166 8,3% Bialko 9,3g 6,2% Weglow... 0,6g 0,3% Tluszcze 13,9g 23,1% 100g Na porcję (zmień) kCal 281 14,1% Bialko 15,7g 10,5% Weglow... 1g 0,5% Tluszcze 23,5g 39,1% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wbij jajka do miski i roztrzep je aż zrobią sie puszyste Dodaj sól i wodę i roztrzep ponownie Drobno posiekaj szczypiorek i wsyp go do jajek Na patelni rozgrzej masło klarowane i wlej jajka Przykryj patelnię pokrywką i poczekaj aż omlet zetnie się na górze