OSTRA ZUPA KREM Z SELERA I PIECZAREK Ostra zupa krem z selera i pieczarek KATEGORIE Obiady Zupy Lekkie i zdrowe Kolacje CZAS PRZYGOTOWANIA 60 MIN LICZBA PORCJI 4 OCEŃ (średnia: 2.83)3 Michał@MilionSmaków Bardzo smaczna zupa typu krem. Wyraźnie czuć w niej smak selera oraz pieczarek. Całości dopełnia lekka nutka trufli i ostrej papryki. Jeśli nie jesteście przyzwyczajeni do ostrych dań zmniejszcie ilość papryczki lub wybierzcie gatunek, który jest słabszy - inaczej nie poczujecie smaku ;) Mimo, że ta zupa nie wygląda bardzo apetycznie to smak wynagradza braki wizualne. SKŁADNIKI 2 łyżki oliwy truflowej2 szt. cebuli1¼ l bulionu warzywnego1 seler300 g pieczarek¼ szt. papryki carolina reaper Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 19 0,9% Bialko 0,7g 0,5% Weglow... 1,4g 0,7% Tluszcze 1,1g 1,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 112 5,6% Bialko 4,2g 2,8% Weglow... 8,6g 4,3% Tluszcze 6,8g 11,3% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Rozgrzej oliwę truflową w garnku o grubym dnie Posiekaj cebulę i wrzuć do garnka Smaż około 5 minut aż się lekko przyrumieni Zalej gorącym bulionem i zagotuj Obierz seler i pieczarki Seler pokrój w kostkę około 1 centymetra i wrzuć do garnka Gotuj pod przykryciem około 25 minut Dodaj przekrojone na pół pieczarki i drobno posiekaną paprykę Carolina Reaper Gotuj jeszcze około 10 minut Przelej do blendera i zmiksuj na gładki krem