OWOCE ZAPIEKANE POD BEZOWĄ PIERZYNKĄ Owoce zapiekane pod bezową pierzynką KATEGORIE Słodkości Owocowe pyszności Bezglutenowe CZAS PRZYGOTOWANIA 35 MIN LICZBA PORCJI 3 OCEŃ (średnia: 3.21)17 Beata@MilionSmaków Deser idealny w sezonie owocowym. Połączenie świeżych, kwaskowych czerwonych porzeczek i jagód oraz truskawek ze słodką bezą to istne niebo w gębie. Rozpływająca się w ustach kompozycja, w szczególności konsumowana na ciepło, sprawia, że mamy ochotę zatrzymać się w szalonym tempie dnia codziennego, usiąść gdzieś na chwilkę i pomarzyć... SKŁADNIKI 70 g jagód50 g czerwonych porzeczek80 g truskawek1 białko jajka50 g białego cukru Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 102 5,1% Bialko 1,9g 1,3% Weglow... 22,4g 11,2% Tluszcze 0,3g 0,5% 100g Na porcję (zmień) kCal 97 4,8% Bialko 1,8g 1,2% Weglow... 21,3g 10,6% Tluszcze 0,3g 0,5% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wszystkie owoce dokładnie umyć i ponakładać do kokilek (moje były o średnicy około 8-9 cm).Białko ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier dalej ubijając aż piana będzie lśniąca.Wyłożyć bezę na owoce i piec w temperaturze 180 stopni w pozycji termoobieg przez około 25 minut.Najlepiej podawać na ciepło.