OWOCE ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 2.94)
Szybki deser na lato. Klasyczną wersją są u mnie truskawki i rabarbar, ale można dodać inne według swoich upodobań. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Składniki podane są orientacyjnie, gdyż nawet kruszonka jest u mnie wyjadana na surowo:)


SKŁADNIKI

truskawki

rabarbar

Kruszonka

100 g masła

80 g mąki pszennej

50 g białego cukru

1 łyżeczka cukru waniliowego

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
525
26,3%
Bialko
3,5g
2,4%
Weglow...
47,6g
23,8%
Tluszcze
36g
59,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Owoce włożyć do kokilek lub innych żaroodpornych naczyń.
  2. Masło, mąkę i cukry wyrobić na kruszonkę i posypać nią owoce. Można dodać płatki migdałów.
  3. Piec w 175°C w pozycji termoobieg około 20-25 minut.


Owoce zapiekane pod kruszonką Przepis

Owoce zapiekane pod kruszonką Przepis

Owoce zapiekane pod kruszonką Przepis

Owoce zapiekane pod kruszonką Przepis