OWOCE ZAPIEKANE POD KRUSZONKĄ Owoce zapiekane pod kruszonką KATEGORIE Słodkości Owocowe pyszności CZAS PRZYGOTOWANIA 30 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 3.64)14 Beata@MilionSmaków Szybki deser na lato. Klasyczną wersją są u mnie truskawki i rabarbar, ale można dodać inne według swoich upodobań. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Składniki podane są orientacyjnie, gdyż nawet kruszonka jest u mnie wyjadana na surowo:) SKŁADNIKI truskawkirabarbarKruszonka100 g masła80 g mąki pszennej50 g białego cukru1 łyżeczka cukru waniliowego Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 525 26,3% Bialko 3,5g 2,4% Weglow... 47,6g 23,8% Tluszcze 36g 59,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 612 30,6% Bialko 4,1g 2,7% Weglow... 55,4g 27,7% Tluszcze 41,9g 69,8% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Owoce włożyć do kokilek lub innych żaroodpornych naczyń.Masło, mąkę i cukry wyrobić na kruszonkę i posypać nią owoce. Można dodać płatki migdałów.Piec w 175°C w pozycji termoobieg około 20-25 minut.