OWSIANKA Z JABŁKAMI I MIGDAŁAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN
  • LICZBA PORCJI 2
  • OCEŃ (średnia: 4.71)
Dodatki w owsiance zmieniają się u mnie jak pory roku. Poniżej wariant jesienny, tym razem bez moczenia płatków przez noc - z jabłkami, płatkami migdałów i cynamonem.


SKŁADNIKI

1 szklanka płatków owsianych (naturalne, ja nie używam błyskawicznych)

pół l mleka 2%

jabłko

płatki migdałowe

cynamon

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
93
4,6%
Bialko
3,8g
2,5%
Weglow...
14g
7%
Tluszcze
2,3g
3,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Zagotuj w garnuszku 0,5 l mleka.
  2. Wrzuć płatki owsiane i gotuj na małym ogniu przez około 15 bardzo często mieszając - to ważne bo owsianka łatwo się przypala.
  3. Do miseczek włóż zagotowane płatki owsiane.
  4. Nałóż pokrojone w kostkę jabłko. Posyp płatkami migdałów i cynamonem.


Owsianka z jabłkami i migdałami Przepis

Owsianka z jabłkami i migdałami Przepis