OWSIANKA Z JABŁKAMI I MIGDAŁAMI Owsianka z jabłkami i migdałami KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Lekkie i zdrowe CZAS PRZYGOTOWANIA 15 MIN LICZBA PORCJI 2 OCEŃ (średnia: 4.8)10 Kasia@MilionSmaków Dodatki w owsiance zmieniają się u mnie jak pory roku. Poniżej wariant jesienny, tym razem bez moczenia płatków przez noc - z jabłkami, płatkami migdałów i cynamonem. SKŁADNIKI 1 szklanka płatków owsianych (naturalne, ja nie używam błyskawicznych)pół l mleka 2%1 jabłkopłatki migdałowecynamon Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 93 4,6% Bialko 3,8g 2,5% Weglow... 14g 7% Tluszcze 2,3g 3,9% 100g Na porcję (zmień) kCal 375 18,7% Bialko 15,4g 10,3% Weglow... 56,7g 28,3% Tluszcze 9,4g 15,6% 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Zagotuj w garnuszku 0,5 l mleka. Wrzuć płatki owsiane i gotuj na małym ogniu przez około 15 bardzo często mieszając - to ważne bo owsianka łatwo się przypala. Do miseczek włóż zagotowane płatki owsiane. Nałóż pokrojone w kostkę jabłko. Posyp płatkami migdałów i cynamonem.