OWSIANKA Z MALINAMI, SYROPEM KLONOWYM I ORZECHAMI
  • CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN
  • LICZBA PORCJI
  • OCEŃ (średnia: 4.33)
Kolejna w naszej kolekcji letnia edycja tradycyjnej owsianki na śniadanie. Dziś wersja lekko słodka dzięki zawartości syropu klonowego, z malinami dla orzeźwiającego smaku i dodatkiem orzechów, żeby posiłek był bardziej sycący i ... chrupiący ;)


SKŁADNIKI

pół szklanki płatków owsianych

1 szklanka mleka migdałowego

szczypta soli

1 szklanka malin

2 łyżki orzechów nerkowca

Wartości odżywcze i kalorie
Na 100g (zmień)
kCal
97
4,9%
Bialko
3,4g
2,3%
Weglow...
11,1g
5,6%
Tluszcze
4,7g
7,9%
* procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal
PRZYGOTOWANIE

  1. Wsyp płatki owsiane do garnka
  2. Wlej mleko i wsyp szczyptę soli
  3. Gotuj na małym ogniu około 10 minut często mieszając (lubi się niestety przypalać) aż owsianka osiągnie porządaną gęstość
  4. Przełóż na talerze
  5. Posyp każdy talerz połową malin i polej syropem klonowym
  6. Na koniec posyp lekko połamanymi orzechami nerkowca
  7. Smacznego


Owsianka z malinami, syropem klonowym i orzechami Przepis

Owsianka z malinami, syropem klonowym i orzechami Przepis