OWSIANKA Z MALINAMI, SYROPEM KLONOWYM I ORZECHAMI Owsianka z malinami, syropem klonowym i orzechami KATEGORIE Śniadania Wegetariańskie Wegańskie CZAS PRZYGOTOWANIA 20 MIN LICZBA PORCJI OCEŃ (średnia: 4.33)24 Michał@MilionSmaków Kolejna w naszej kolekcji letnia edycja tradycyjnej owsianki na śniadanie. Dziś wersja lekko słodka dzięki zawartości syropu klonowego, z malinami dla orzeźwiającego smaku i dodatkiem orzechów, żeby posiłek był bardziej sycący i ... chrupiący ;) SKŁADNIKI pół szklanki płatków owsianych1 szklanka mleka migdałowegoszczypta soli1 szklanka malin2 łyżki orzechów nerkowca Wartości odżywcze i kalorie Na 100g (zmień) kCal 97 4,9% Bialko 3,4g 2,3% Weglow... 11,1g 5,6% Tluszcze 4,7g 7,9% 100g Na porcję (zmień) kCal Bialko Weglow... Tluszcze 1 Serving * procent jest obliczony dla dziennego zapotrzebowania 2000 kCal PRZYGOTOWANIE Wsyp płatki owsiane do garnka Wlej mleko i wsyp szczyptę soli Gotuj na małym ogniu około 10 minut często mieszając (lubi się niestety przypalać) aż owsianka osiągnie porządaną gęstość Przełóż na talerze Posyp każdy talerz połową malin i polej syropem klonowym Na koniec posyp lekko połamanymi orzechami nerkowca Smacznego